Dvojac pribavljao tuđe podatke i kupovao skupocjenu tehnologiju

Materijalna šteta koju su počinili iznosi preko 240 tisuća kuna
cell-phone-1235402_1280

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad izvjesnim 37-godišnjakom i 18-godišnjakinjom, koje se tereti za višestruke prijevare, nedozvoljenu uporabu osobnih podataka i krivotvorenje isprava.

Sumnja se da je spomenuti 37-godišnjak na zasad neutvrđen način pribavio podatke više osoba te krivotvorio njihove punomoći s ciljem zasnivanja pretplatničkih ugovora u dva zagrebačke poduzeća. Na taj je način doveo u zabludu zaposlenike telekomunikacijskih tvrtki te po povoljnim uvjetima kupio mobitele i televizore, koje je zatražio da mu se dostave na nekoliko adresa na području Poreča. Prilikom preuzimanja krivotvorio je, također potpise oštećenih osoba.

U slučaju 18-godišnjakinje, sumnja se da je ista na stranicama društvenih mreža pronalazila objavljene izgubljene osobne dokumente te tako pribavljala podatke više osoba, kako bi u nastavku krivotvorila punomoći i na temelju njih zasnivala pretplatničke ugovore. Uz to, osumnjičena je preuzimala mobitele u raznim poštanskim uredima, a dobivene mobitele predavala bi 37-godišnjaku, koji ih je prodavao.

Materijalna šteta koju je dvojac počinio ovim djelima iznosi preko 240 tisuća kuna.

 

Crna kronika
Grad Zagreb
Hrvatska