Dinamo pobjeđuje i bez Nenada Bjelice na klupi

Zgodicima Dilavera i Majera Dinamo je na Maksimiru s 2:0 porazio Istru 1961
Zagreb: Hrvatski Telekom Prva liga, Dinamo – Istra 1961

U susretu 26. kola Prve HNL Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Istru 1961 s 2-0 ostvarivši 21. pobjedu ove sezone. Bila je to prva od četiri utakmice koje će Nenad Bjelica zbog kazne propustiti, a momčad hrvatskog prvaka vodio je Rene Poms.

Podsjetimo, Bjelica je zbog nesportskog ponašanja, odnosno vrijeđanja suca Marija Zebeca na utakmici protiv Osijeka, suspendiran na mjesec dana. Dinamo se žalio, a nakon što je kazna potvrđena strateg ‘modrih’ neće sjediti na klupi do 6. travnja.

Dinamo je poveo već u 2. minuti utakmice. Damien Kadzior ubacio je iz kornera, a Emir Dilaver zabio za rano vodstvo “modrih”. Korak do drugog gola domaćin je bio u 35. minuti, no snažan udarac Nikole Mora s 20-tak metara završio je u okviru gola. U samoj završnici poluvremena domaćin je dva puta opasno zaprijetio, oba puta je pucao Oršić, no prvi udarac je Duka zaustavio, a minutu kasnije Oršić je pucao pored gola.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Dinamo je razriješio u 70. minuti golom Lovre Majera. Najbolju priliku gosti su imali u 55. minuti kada je Fintić ubacio pred Zagorca, ali je napadač Istre Delić zakasnio na loptu.

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport