Nikola Ivanković: Vjerovali smo da možemo do medalje

Dio brončane rukometne reprezentacije s Prvenstva Mediterana, bio je i 15-godišnji Nikola Ivanković, član Rukometnog kluba Rugvica
WhatsApp Image 2020-02-24 at 22.20.33

Mlađe kadetska rukometna reprezentacija Hrvatske na Prvenstvu Mediterana koje je održano u Ateni postigla je sjajan uspjeh osvajanjem brončane medalje, do koje su došli nakon minimalne pobjede protiv Srbije. Uspjeh je tim veći, što su naši reprezentativci koje je na ovom prvenstvu vodio Dugoselac Matej Mišković, bili dvije godine mlađi od ostalih sudionika natjecanja. Među onima koji su svojim igrama pridonijeli ovako sjajnom uspjehu je i član Rukometnog kluba Rugvica, Nikola Ivanković, koji je već sinoć bio na treningu sa svojim vršnjacima iz Rugvice.

-Nemam riječi, bilo je neopisivo. Svi smo igrali kao jedan. Ne znam što da kažem, jer bilo je to jedno sjajno iskustvo u kojem smo na terenu ginuli jedan za drugoga- na prvu će petnaestogodišnji Nikola, koji je ušao u povijest svoga kluba, kao prvi reprezentativac.

-Vjerovali smo da možemo. Željeli smo tu medalju i to smo pokazali- rekao nam je Ivanković, koji je svom igrama rastao iz utakmice u utakmicu.

-U svakoj utakmici, gdje god igrali trebate dati sve od sebe, jer to vam se uvijek vrati- nadodao je ovaj rugvički sportaš, koji je u svijet rukometa zakoračio s pet godina u Sesvetama, da bi nakon pet godina došao u Rugvicu gdje je i danas nositelj svoje generacije igrača, koja je lani osvojila drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske.

-I tu je ista filozofija igre. Ginemo jedan za drugoga i nastojimo pružiti ono najbolje od sebe- kaže nam Nikola, koji se u narednim godinama i dalje vidi u Rugvici.

Daljnje planove nije nam želio otkriti, a na pitanje tko mu je uzor, odgovorio je kao iz topa.

-Domagoj Duvnjak, zato što svaku utakmicu igra na glavu i sa srcem- za kraj će Nikola. 

Hrvatska
Intervju
Općina
Rugvica
Sport
Zagrebačka županija