FOTO: Općina Krašić na dostojan način proslavila rođendan blaženog Alojzija Stepinca

Na centralnom trgu ispred župne crkve Presvetog Trojstva održano je misno slavlje koje je predvodio je vojni biskup u miru monsinjor Juraj Jezerinac, nakon čega je općinsko vodstvo te predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak položilo cvijeće i upalilo svijeće kod spomenika blaženom Stepincu
DSC_5072

Na današnji dan prije 122. godine rođen je blaženi Alojzije Stepinac. Datum njegova rođenja slavi se kao Dan općine, no ove godine zbog pandemije koronavirusa velikog slavlja nije bilo. Ipak, Krašićani i njihovi gosti prisjetili su se kardinalova rođendana, te na dostojan način obilježili taj veliki dan za krašićki kraj.

Na centralnom trgu ispred župne crkve Presvetog Trojstva održano je misno slavlje koje je predvodio je vojni biskup u miru monsinjor Juraj Jezerinac, koji je okupljenim vjernicima ponovio još jednom, kako im život blaženog Alojzija Stepinca treba biti putokaz, u kojem su ljubav i praštanje jedini ispravan način promišljanja o životu.

Župnik Ivan Vučak, u ime Župe Presvetog Trojstva zahvalio se onima koji su svojim djelima pridonijeli napretku Župe, a prigodne zahvalnice tom su prigodom uručene gradonačelniku Trilja Ivanu Šipiću, Općinskom vijeću Općine Krašić, Josipu Rajakoviću, zamjeniku općinskog načelnika Josipu Špoljaru te načelniku Josipu Petkoviću Fajniku.

-Iako nismo imali sjednicu Općinskog vijeća, ovaj dio je jako bitan, jer smo našem zaštitniku i svecu odali dužno poštovanje i počast. Na njegovom trgu i kod njegova spomenika zazvali smo Božji blagoslov na sve nas, koji nam je naročito potreban u ovim vremenima, ali i u svakodnevnom životu, jer bez Božjeg blagoslova je teško funkcionirati, raditi i napredovati- kazao nam je načelnik Josip Petković Fajnik.

Nakon misnog slavlja, općinsko vodstvo te predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak položilo je cvijeće i upalilo svijeće kod spomenika blaženom Stepincu.

Događanja
Hrvatska
Krašić
Općina
Zagrebačka županija