Teretane bi uskoro mogle započeti s radom

Za teretane će biti propisani uvjeti uz pridržavanje higijene, dezinfekcije i fizičkog distanciranja
Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite Josip Regović/POOL/PIXSELL

Na pitanje o mogućem održavanju parlamentarnih izbora ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je da je za izbore potrebna povoljna epidemiološka situacija, koju sad imamo, a nada se da ćemo je imati i u devetom mjesecu.

-Za drugi val infekcije postoje različiti scenariji. Mi trenutno imam jednu od najpovoljnijih epidemioloških situacija u Europi i svijetu i nadam se da će se ponašanjem građana ona produžiti. Hoće li biti izbori ne mogu odgovoriti, oni mogu biti ako će to epidemiološka situacija dopustiti-kaže Capak.

Izvijestio je da su serološka testiranja na antitijela već započela u zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar, koji je nabavio testove. I HZJZ je dobio testove koji su se pokazali pouzdanima, pa ako danas Etičko povjerenstvo prihvati prijedlog, može se započeti s prikupljanjem seruma i testiranjem, rekao je Capak.

Najavio je da bi vrlo brzo mogle početi raditi i teretane, za koje će biti propisani uvjeti uz pridržavanje higijene, dezinfekcije i fizičkog distanciranja.

Hrvatska
Ostalo