Većina novooboljelih u Zagrebu zaražena u noćnim klubovima na obali

Zagrebački stožer civilne zaštite izvijestio je da je u protekla 24 sata detektirano 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom istaknuvši da je većina novooboljelih zaražena u noćnim klubovima na obali
PXL_080720_29478971-768×532-1 Marko Lukunić/PIXSELL

Zagrebački stožer civilne zaštite izvijestio je da je u protekla 24 sata detektirano 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom istaknuvši da je većina novooboljelih zaražena u noćnim klubovima na obali.

– U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u protekla 24 sata testirano je 449 osoba, a zabilježeno je 17 novih slučajeva Covid-19, izvijestila je zamjenica ravnatelja zavoda Sandra Šikić.

Od ovih 17 novih slučajeva, njih 14 povezano je s izlaganjem u noćnim klubovima na obali u Makarskoj, Vodicama, Bolu na Braču te Novalji na Pagu. Dvoje su kontakti s prethodno oboljelim osobama, a za jednu osobu postoji negativna epidemiološka anamneza.

– Mislim da bi lokalni stožeri gdje se ti klubovi nalaze, trebali donijeti mjere da se osvijeste mladi ljudi, vlasnici i korisnici tih objekata da se spriječi daljnje širenje zaraze, poručila je Šikić uputivši apel na odgovorno ponašanje na godišnjem odmoru.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo