Gotovo 10 posto testiranih u Zagrebu pozitivno na koronavirus

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana dijagnosticirano 26 novooboljelih osoba od koronavirusa
zagreb-2703942_1280-768×432-1

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana dijagnosticirano 26 novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba. Za njih 12 utvrđeno je da se radi o kontaktima ranije oboljelih osoba, devet novooboljelih imaju nejasnu epidemiološku anamnezu, jedan je mogući kontakt s oboljelom osobom iz inozemstva, a četiri osobe su još uvijek u obradi.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar istaknuo je da je u Zagrebu 36 više potencijalno izliječenih osoba, tako da je sada ukupno 249 aktivnih slučajeva te da je jučer u samoizolaciju stavljena 81 osoba, ukupno 528.

Takožer, Šostar je rekao da zbog smanjenja cijena testova imaju sve više zahtjeva i molbi za testiranje na koronavirus uz plaćanje. Podsjetio je da je cijena sada 700 kuna i rade tri gena, a od idućeg tjedna će vjerojatno uvesti još jednu cijenu od 500 kuna za test na dva gena.

– Do sada smo imali situaciju da su praktički svi ti ljudi bili negativni, a u zadnjih dva dana je gotovo 10 posto pozitivnih tako da je to činjenica koja nas sve više zabrinjava, ali što je tu je, istaknuo je Šostar.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo