Epidemiološka situacija u Zagrebu je pod kontrolom

U Zagrebu je 12 novooboljelih koronavirusom, od kojih su većina kontakti ranije oboljelih osoba
PXL_200420_28753159-768×540-1 Tomislav Pavlek/HINA/POOL

U Zagrebu je 12 novooboljelih koronavirusom, od kojih su većina kontakti ranije oboljelih osoba, izvijestio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

– Tijekom vikenda u Zagrebu smo imali 67 pozitivnih bolesnika, jučer samo 12. Primjetan je trend. Epidemiološka situacija je pod kontrolom, ali velika je aktivnost kroz domove zdravlja, izjavio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Također, u bolnici “Sveti Duh” u petak je rođeno zdravo novorođenče kod COVID pozitivne trudnice. U bolnici “Sestre milosrdnice” u petak je bio treći takav porod u Hrvatskoj.

– Sustav funkcionira otežano zbog epidemiološke situacije, ali do sad je sve pod kontrolom, poručio je Jeleč.

Potencijalno izliječenih je ukupno 38 više, a u tri dana u izolaciju je stavljeno 295 osoba, a ukupno ih je 908. Oko 70 posto pozitivnih su kontakti ranije oboljelih osoba koji su bili u samoizolaciji, izvijestio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar.

Vezano za proboj virusa u dom za starije i nemoćne u Klaićevoj, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić istaknula je da su svi štićenici dobro. Pozitivne su tri djelatnice doma, a epidemiološke mjere već su od prije na najvišoj razini i mjeri se temperatura pri ulasku u dom te se prate simptomi.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo