Jubilarno izdanje festivala Fantastic Zagreb starta 9. srpnja

Deseto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala, prvog zagrebačkog filmskog festivala koji nije odgođen zbog pandemije koronavirusa, održat će se od 9. do 19. srpnja na open-air Ljetnoj pozornici Tuškanac i Kinu Tuškanac
FZFF_1920px_za_web_2020_3A

Deseto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala, prvog zagrebačkog filmskog festivala koji nije odgođen zbog pandemije koronavirusa, održat će se od 9. do 19. srpnja na open-air Ljetnoj pozornici Tuškanac i Kinu Tuškanac.

U jedanaest festivalskih dana, u svom redovitom ljetnom terminu festival će gledateljima ponuditi fantastične festivalske hitove iz čitavog svijeta kao i nezaboravne žanrovske evergreene, najavili su organizatori.

Najpopularnij program Fantastic Retro i ove godine donosi niz žanrovskih klasika koji slave velike jubileje: recentne kultne naslove “Sedam”, “Totalni opoziv” s Arnoldom Schwarzeneggerom, “Povratak u budućnost” i “12 majmuna”, te evergreen “Vremeplov” iz 1960. godine. Tu je i vječni klasik njemačkog ekspresionizma i jedan od temljenih filmova žanrovske kinematografije “Kabinet Dr. Caligarija” koji slavi 100. godišnjicu te ‘kultni film svih kultnih filmova’ –  “The Rocky Horror Picture Show”.

U ostalim festivalskim programima Fantastic Zagreb prikazuje najnovije žanrovske svjetske hitove:  japanski anime “Zemlja čudesa”, atraktivan ruski odgovor na “Aliena” SF horor “Sputnik”, globalni žanrovski hit, SF mystery “Morska groznica”, potom “Relikt”, hvaljeni australski horor “samo za one s jakim živcima”, spektakularni SF triler “Boja iz svemira” s Nicolasom Cageom i krvavo zabavna triler komedija “Dođi k tatici” u glumi Elijah Wood.

Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web i Facebook stranici festivala.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska