Oko 5 milijuna kuna uloženo u modernizaciju Vodoopskrbe i odvodnje

Povodom 142 rođendana zagrebačkog gradskog vodovoda, u Patačićevoj ulici otvoren je modernizirani nadzorno i upravljački sustav i dispečerski centar Vodoopskrbe i odvodnje
nadzorni-sustav-ViO-5 Grad Zagreb

Povodom 142 rođendana zagrebačkog gradskog vodovoda, u Patačićevoj ulici otvoren je modernizirani nadzorno i upravljački sustav i dispečerski centar Vodoopskrbe i odvodnje, investicija vrijedna oko 5 milijuna kuna.

Riječ je o rekonstrukciji opreme te svih komunikacijskih, mrežnih i elektro-instalacija u prostoriji dispečerskog centra i prostoriji za servere. Modernizacijom je, također uveden dodatni, novi digitalni UKV komunikacijski kanal, čime se postiže i do 100 puta brži prijenos podataka nego što je bio slučaj u prijašnjem sustavu.

– Ovo je jedna bitna karika, odnosno ishodišna točka za upravljanje sustavom vodoopskrbe grada Zagreba. Ovaj novi sustav je mozak, odnosno srce upravljanja sustavom na način da se prikupljaju i obrađuju sve informacije kako bi se postiglo racionalnije upravljanje sustavom, poručio je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot te najavio sličan centar u Folnegovićevoj ulici.

Modernizacijom će se riješiti brzina i kvaliteta administriranja i održavanja, kao i sigurnost i dostupnost podataka te sigurnost cijelog nadzorno upravljačkog sustava.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo