Marino Percan najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a

Percan je na konferenciji za novinare u središnjici stranke rekao da se neće se baviti ideološko-političkim indoktrinacijama i vraćanjem u prošlost
Zagreb: Marino Percan predstavio je svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a Borna Filić/PIXSELL

Član pulskog Gradskog odbora SDP-a Pula Marino Percan najavio je kandidaturu za predsjednika SDP-a i pozvao članstvo da razmisli kakav SDP žele – demokratski, napredan i okrenut budućnosti i mladima ili stranku koja će se opet “začahuriti u kalupe” i nastaviti kao i dosad.

Percan je na konferenciji za novinare u središnjici stranke rekao da se neće se baviti ideološko-političkim indoktrinacijama i vraćanjem u prošlost. Komentirao je izjave da SDP treba ponovno dovesti na pravi put, članove povezati i napraviti kohezivnu silu, rekavši da si nitko nije postavio pitanje tko je kriv zašto to treba učiniti.

-U zadnje vrijeme imali smo loših situacija da su pojedini članovi veoma destruktivno djelovali, rušili ugled SDP-a, definitivno sam protiv toga da nam takvi sada drže moralne prodike- istaknuo je Percan.

S obzirom na to da se primjedbe i nezadovoljstvo članstva odnose na sastavljanje saborskih lista, u svom programu zalaže se za promjene statuta koje će ograničiti saborski mandat na dva. To znači da se zastupnik koji je u Saboru nakon drugog mandata ima pravo kandidirati tek nakon što prođe toliko vremena koliko je bio saborski zastupnik, pojasnio je.

Prebaciti odgovornost na županijske, gradske i općinske organizacije

Zalaže se da županijske organizacije zajedno s općinskim i gradskim organizacijama sastavljaju liste koje su konačne i nepromjenjive i kao takve ih Glavni odbor mora potvrditi. Time bi se, kaže, prebacila odgovornost na županijske, gradske i općinske organizacije koje će odgovarati za poteze koje čine.

Percan se zalaže da županijske organizacije ponovno s općinskim i gradskim organizacijama biraju svojega predstavnika u Predsjedništvo SDP-a. To znači da će svaka županija imati svojega predstavnika u Predsjedništvu, a ti članovi Predsjedništva bili bi koordinatori jedinica za buduće parlamentarne izbore. Smatra da se sredstva koja pripadaju općinskim i gradskim organizacijama temeljem osvojenih mandata moraju proslijediti na njihove račune da oni pokažu financijsku odgovornost i bore se za podmirenje svih članarina.

Percan je “svima onima koji pozivaju na ponovno ujedinjenje članstva”, poručio kako je povijest pokazala da svaka osoba koja je rušila legitimne i legalno izabrane vlasti i tijela “nikada nije donosila napredak, demokraciju i poštivanje ljudskih prava, već jednoumlje i autokraciju”.

Hrvatska
Politika