GASTRO: Sladoled od zamrznute banane, osvježavajuća poslastica za manje od 5 minuta!
Umjesto klasičnog sladoleda koji je, osobito u svojim industrijskim inačicama, redovito i kalorijska bomba, napravite fini kremasti sladoled čija je osnova obična banana koja će slastici dati neophodnu kremastu volumen i teksturu, a sa dodavanjem drugog voća, poput datulja, avokada, ribizla, možete dodavati, miješati okuse i boje. Umjesto šećera rabite zaslađivač od stevije i uživajte u zdravijoj alternativi sladoledu!
Sastojci: |
|
---|---|
3 kom | banana |
5 kom | datulja |
1 žlica | maslaca od kikirikija |
1 kom | limun |
1 kom | naranča |
40 d | pistacia |
40 g | lješnjaka |
2 žlice | kakaa |
2 žlice | stevie |
sol, papar |
Način priprave:
Izrežite zrele banane na kolutiće i stavite ih zamrznuti na minimalno 6 sati. Kada se banane zamrznu, stavite ih s ostalim sastojcima u blender ili multipraktik i miksajte. Banane će se prvo razmrviti, a nakon minute-dvije dobit ćete kremasti sladoled. Ako se vaš multipraktik ili blender previše muči s miksanjem, dodajte malo vode (ako koristite datulje, vodu od datulja).
Smrznutu bananu možete miksati u blenderu i s maslacem od kikirikija i komadićima čokolade, drugim voćem, instant kavom, kakaom u prahu listovima mente i sl.