Rukometaši u Poreču završavaju pripreme. Horvat: Dečki daju sve od sebe, motiv je ogroman

Reprezentacija u nedjelju igra protiv Španjolske, a dan nakon čeka ih prijateljski susret s Egiptom
rukometna reprezentacija hrvatske Slavko Midžor/PIXSELL

Pomlađena hrvatska rukometna reprezentacija u Poreču završava petodnevne pripreme za zaostalu utakmicu EHF Euro Cupa sa Španjolskom te prijateljski susret s Egiptom.

Izbornik Hrvoje Horvat prvobitno je pozvao 18 igrača na ovo okupljanje. Zbog ozljeda morali su otpasti Leon Šušnja, Nikola Grahovac, Luka Lovre Klarica i Borna Manci Mićević, pa su naknadne pozive dobili Gianfranco Pribetić i Marko Račić.

– Ovi mladi dečki daju sve od sebe, nije im lagano jer je kraj lipnja, ali motiv je ogroman. To se vidi po treningu i kad igramo na dva gola, oni su maksimalno fokusirani i trude se slijediti moju ideju. Što više treniramo vidim da je okupljanje bilo svrsishodno. Kad vidim koliko rade ne bi bilo loše da se oformi i B reprezentacija. Biti A reprezentativac se uči, tu ima jako puno novih stvari s kojima se oni nisu susreli, rekao je izbornik Hrvoje Horvat.

Reprezentacija u nedjelju igra protiv Španjolske, a dan nakon čeka ih prijateljski susret s Egiptom.

– Španjolska je taktički savršena, a Egipat dominira fizičkom snagom i 60 minuta drži visoki tempo. Španjolci su europski prvaci i u punom su treningu jer se spremaju za Olimpijske igre. Čeka nas iskusna ekipa, koja je od europskih reprezentacija najdulje na okupu. Oni kažnjavaju svaku grešku i upravo zbog toga želimo da naša mlada momčad igra ovako jake utakmice da vidimo koliko smo daleko od najvišeg nivoa.

Hrvatska
Sport