Članice KUD-a Brčevec pripremile najbolju Martinsku gusku, a SUH Dugo Selo domaće buhtle
Tijekom manifestacije “Stara jela z Dugog Sela” održano je i ocjenjivanje u spravljanju najbolje martinske guske i dugoselskih kolača. Stručni žiri predvođen proslavljenim hrvatskim kuharom, Tomislavom Špičekom nije imao nimalo lagan zadatak- ocijeniti najbolje domaćice.
-Prilikom ocjenjivanja bodovalo se kako je guska bila zapečena izvana, kako je začinjena i naravno kakvog je okusa. Kod pobjednika je presudilo to što je kožica bila nijansu tamnija i hrskavija- otkrio nam je Špiček, koji je bio zadovoljan spravljenim guskama.
Najbolju gusku spravile su članice KUD-a Brčevec, domaće uzdanice KUD Preporod bio je drugi, dok su treće bile žene iz Baničevca.
-Tajna naše guske je u punjenju od jabuka. Guska je dan prije nasoljena i namazana s mašću kako bi meso malo otpustilo, a tijekom pečenja stalno se podljeva kako bi bila mekanija- objasnila je tajnu najbolje pečene guske, Sanja Gašparić iz KUD-a Brčevec.
Stručni je žiri odučio da je najbolja buhtla ona udruge Suh. Drugo mjesto osvojio je KUD Preporod, a treće mjesto KUD Lupoglav. Nagrađeni su i najljepše uređeni štandovi, gdje je prvo mjesto pripalo je GI D(r)ugo Selo, drugo KUD-u Preporod, a treće KUD-u Baničevec.