Poliklinika povukla svoj dio tužbe, ali ne i Buljan Flander

Poliklinika i Buljan Flander osobno podnijeli su tužbu protiv H-altera zbog serije tekstova novinarke Jelene Jindre koja je prozivala Polikliniku i Buljan Flander zbog lošeg rada
poliklinika za zaštitu djece i mladih Davorin Višnjić/PIXSELL

V.d. ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Vanja Slijepčević Safti povukla je svoj dio tužbe protiv portala H-alter, podnesene zbog pisanja o Poliklinici u vrijeme kada je ravnateljica bila Gordana Buljan Flander koja je ostala kod tužbe, objavio je Jutarnji list.

Poliklinika je sukladno povlačenju svoga dijela tužbe zatražila povlačenje prijedloga za privremenu sudsku mjeru zabrane H-alteru da izvještava o Poliklinici koju je donio sudac Općinskoga građanskog suda u Zagrebu. Dio tužbe koji je, pak, protiv H-altera osobno podnijela bivša ravnateljica Buljan Flander ostaje na snazi, a s njime i mjera.

H-alter, točnije njegov osnivač, Udruga za nezavisnu medijsku kulturu, podnijela je žalbu na tu mjeru, no kako proizlazi iz e-predmeta, o toj žalbi još nije odlučeno.

Buljan Flander nije imala komentar na potez ravnateljice koja ju je naslijedila na čelu Poliklinike.

Poliklinika i Buljan Flander osobno podnijeli su tužbu protiv H-altera zbog serije tekstova novinarke Jelene Jindre koja je prozivala Polikliniku i Buljan Flander zbog lošeg rada. Isto tako, na prijedlog Poliklinike i Buljan Flander, sud je 21. rujna donio privremenu mjeru kojom se H-alteru zabranjuje daljnje izvještavanje, odnosno iznošenje “informacija koje se odnose na dostojanstvo, profesionalni rad i profesionalna dostignuća” Poliklinike i Buljana Flander.

Buljan Flander je izjavila da je ta mjera bila posljednja mogućnost da obrani sebe i Polikliniku od niza neistina. Sudska mjera izazvala je veliki negativni odjek u javnosti. Zagrebački gradonačelnik, s obzirom na to da je Grad osnivač Poliklinike, potom je smijenio Upravno vijeće Poliklinike, a Buljan Flander je podnijela ostavku, piše Jutarnji list.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo