Policija otkrila županijske raspačivače droge

Nakon dovršetka istrage pritvorene su četiri osobe
Zaplijenjena veća količina marihuane u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Damir Špehar/PIXSELL

Bjelovarsko-bilogorska policija u trotjednoj je akciji razotkrila kriminalnu skupinu koju smatra glavnim raspačivačima droge na tom području, a nakon dovršetka istrage pritvorene su četiri osobe, rečeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi.

Posljednjih 15-ak dana na području Bjelovara i Čazme obavljeno je pet pretraga domova i pripadajućih objekta te okolnih zemljišta što je rezultiralo zapljenom 240 stabljika indijske konoplje, 2,5 kilograma cvjetnih vrhova marihuane, dva kilograma već polusuhe marihuane i dva grama amfetamina, a s tim u vezi pritvorene su četiri muške osobe, stare od 27 do 39 godina.

Osim marihuanom, policija smatra da se ta kriminalna skupina bavila i preprodajom kokaina, amfetamina, ecstasyja i drugih sintetičkih droga.

– U prethodnom razdoblju detektirali smo i više preprodavača droge u zonama škola koji su drogu prodavali učenicima. Svi oni su uhićeni, a iako je marihuana i dalje najzastupljenija droga na narko tržištu Bjelovarsko-bilogorske županije, sve dostupnije i sve jeftinije su i droge poput amfetamina odnosno speeda, ecstasyja i sličnih sintetskih droga. To je veliki problem jer su te droge zbog cijene dostupne i maloljetnicima i veliku pažnju posvetili smo upravo toj problematici, voditelj odjela za obradu kriminaliteta u Službi kriminalističke policije PU bjelovarsko-bilogorske Abel Car.

Crna kronika
Hrvatska