HSU razočaran vladinim mjerama. Traže uvođenje dodatka za preživljavanje na mirovine

Za vrijeme inflatorne krize predlažu da se uz mirovine isplaćuje "dodatak za preživljavanje" u rasponu od 100 do 300 kuna
starost Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska stranka umirovljenika izrazila je razočaranje najavljenim mjerama Vlade za ublažavanje rasta cijena energenata te pozvala na uvođenje dodatka na mirovine dok se ne zaustavi inflacija i cijene stabiliziraju.

Upozoravaju kako je u okolnostima svakodnevnog povećanja cijena namirnica, bankarskih, poštanskih, komunalnih i drugih usluga te osobito cijena energenata, efekt najavljene jednokratne pomoći “samo kap koja ne može ugasiti požar” za 566.067 umirovljenika koji primaju mirovine manje od tri tisuće kuna.

Smatraju kako bi jedino ispravno i pravedno rješenje bilo za vrijeme inflatorne krize uz mirovine isplaćivati “dodatak za preživljavanje” u rasponu od 100 do 300 kuna. Napominju kako od ovog prijedloga ne namjeravaju odustati, navodeći kao jedan od razloga i činjenicu da Hrvatska izdvaja iz proračuna najmanji postotak za mirovine od svih država u Europskoj uniji.

Hrvatska
Ostalo