Upisi u zagrebačke osnovne škole do 15. lipnja

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodit će se od 31. ožujka do 3. lipnja
Okončan štrajk prosvjetara – djeca se vraćaju u školske klupe Goran Stanzl/PIXSELL

U Zagrebu će se upis djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. obavljati u svim osnovnim školama na području grada odmah po obavljenim pregledima djece u ambulanti školske medicine i pred stručnim povjerenstvom škole, a najkasnije do 15. lipnja, priopćio je Grad.

Upisi će se obavljati sukladno odredbama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava. Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodit će se od 31. ožujka do 3. lipnja, priopćeno je iz Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade.

Iznimno od tog navedenog roka, u Gradskom uredu mole da se roditelji odnosno skrbnici s djecom koja se trebaju školovati sukladno Pravilniku o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju i djecom koja su već dobila Rješenje o odgodi upisa u prvi razred osnovne škole, jave nadležnom liječniku školske medicine radi utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta i upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 15. veljače do 15. travnja, a kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

Sve potrebne informacije i obrasci za roditelje odnosno skrbnike o načinu i mjestu provedbe pregleda zbog utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta i upisa u prvi razred osnovne škole nalaze se na mrežnim stranicama Grada Zagreba.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo