Započinje rekonstrukcija i dogradnja Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 118 milijuna kuna, trenutno najvećem projektu u kulturi Grada Zagreba
hrvatski prirodoslovni muzej Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski prirodoslovni muzej u Zagrebu od ponedjeljka ide u rekonstrukciju i dogradnju, što je trenutno najveći infrastrukturni projekt u kulturi Grada Zagreba. Projekt se odvija u okviru EU projekta “Čuvar baštine kao katalizator razvoja, istraživanja i učenja- novi Hrvatski prirodoslovni muzej”, izvijestili su iz tog muzeja.

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 118 milijuna kuna, a rekonstrukcija počinje uoči 35. godišnjice ujedinjenja današnjeg Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

Cjelovita obnova Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Demetrovoj ulici uključit će građevinske radove, potpunu zamjenu svih instalacija, poboljšanje toplinske izolacije primjenom energetski učinkovitijih sustava te osiguranje nesmetanog pristupa i kretanja osoba s invaliditetom. Dodatni prostor za proširenje stalnog postava i mnoge nove aktivnosti osigurat će se natkrivanjem središnjeg dvorišta Palače Amadeo čime će se, kažu u muzeju, unaprijediti i kapaciteti turističke ponude Grada Zagreba. Uz novi stalni postav te multimedijalnu i multifunkcionalnu dvoranu, bit će tu i suvenirnica i muzejski ugostiteljski objekt.

Taj, trenutno najveći projekt u kulturi Grada Zagreba i jedan od kapitalnih u Republici Hrvatskoj, završit će krajem 2023.  kad će građani i posjetitelji Zagreba moći uživati u novom sjaju potpuno obnovljene Palače Amadeo.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo