ADVENT U DUGOM SELU: Savski lađari najbolji u Igrama na ledu

Uzbuđenja i dobre zabave nije manjkalo na Adventu u Dugom Selu
f001

Uzbuđenja i dobre zabave nije manjkalo na Adventu u Dugom Selu – danas su održane naširoko poznate dugoselske Igre na ledu na Gradskom klizalištu. Snage je u dvije teške kategorije u muškoj konkurenciji, i to hokeju i povlačenju štrika, odmjerilo čak pet prokušanih ekipa, sastavljenih od ponajboljih igrača današnjice s našeg područja. Ukupnu pobjedu odnijeli su Savski lađari iz Rugvice osvojivši prva mjesta u obje kategorije.

Kako se čulo od prvaka, oni su to svakako i očekivali. Njihova smjela taktika nije ostavila ravnodušnim ni brojne navijače okupljene oko ledene arene. Pripremali su se uz brojne razgovore i pažljivo promatranje suparničkih mana, a ni sam teren im nije stran – ipak se tu radi o vodi, samo u drugom agregatnom stanju. Drugo mjesto u hokeju zaslužila je ekipa Hrabrog Pere, treće DVD Dugo Selo, četvrto MK Dugo Selo, a peto DVD Rugvica. No rugvički su vatrogasci zato bili drugi u potezanju štrika, ispred DVD Dugo Selo, MK Dugo Selo dok je na začelju ostao tim Hrabri Pero.

Ženske ekipe, ove godine bio je to sraz Lađarice vs. Bajkerice, borile su se za što bolji plasman u vrlo zahtjevnoj igri bacanja i lovljenja plišanaca. Ovdje se do samog kraja nije znalo tko će na pobjedničko postolje, zanimljiv susret bio je pun obrata pa čak i sudačkog urgiranja. Ipak, bolje su bile članice MK Dugo Selo. Za fer suđenje i mjerenje vremena bila su zadužena dva ravnatelja POU-a Nenad Haleuš Mali i SC-a Miroslav Škrlec. Kako se čulo, ovogodišnji turnir bio je žestok, pogotovo kod natjecateljica koje su zahtijevale ponovno prebrojavanje plišanih igračaka u dva navrata. Nagrade je najboljima uručio gradonačelnik Nenad Panian.

Nakon sportaša, na led su stali brojni klizači. Uz finu gastro ponudu i omiljene zimske napitke, posjetitelji su nastavili uživati u subotnjoj večeri. Najmlađe je razveselio facepainting i predstavljanje škole stranih jezika Helen Doron. Oni malo stariji nisu propustili šetnju po bajkovitom Kontesinom putu, a još se stigne i na nastup Ttaboo banda.

Program Adventa u Dugom Selu nastavlja se sljedećeg petka 17. prosinca od 17, 30 sati. U 18 sati nastupa zbor Glazbene škole Dugo Selo, u 18.30 sati nebo će osvijetliti lampioni. Zajedničko puštanje lampiona humanitarna je akcija, stoga svakako dođite i pridružite se. Tijekom cijelog Adventa traju humanitarne akcija, prikupljaju se donacije za dvije naše sugrađanke. Petak je rezerviran za dolazak Djeda Božićnjaka na štulama i nastup Đure Ravenšćaka. U subotu 18. prosinca atmosferu će zagrijati u 17,30 sati Moto Mrazovi, u 18 sati nastupa Jozo Bozo, a u 19 sati TS „Ljubavnici“.

Događanja
Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Zagrebačka županija