U Zagrebu otvoren festival najpopularnijeg jela na svijetu

Slasne pizze, odlična glazba i rashlađena pića igraju glavnu ulogu u novoj gastro avanturi, kažu organizatori iz agencije Kokoš ili jaje. Također ističu kako su pizza entuzijasti koji se predstavljaju na Festivalu, svoja iskustva stjecali na food festivalima u Hrvatskoj, no i diljem Europe. Posjetiteljima četiri hrvatska ugostitelja nudi 19 različitih okusa pizza – od Romane, Napoletane pa sve do Siciliane.
Zagrebački Institut za pizzu predstavlja pet različitih pizza. Osim klasične MaMargherite, tu su i Pepperoni – pikantna verzija s dvije vrste kobasica i chillijem, Pizzaiolo, Veggie rapsodija povrtnih okusa te Bijela pizza s puno sira i mikro ciklom.
Picnic iz Zadra stiže sa šest vrsta pizza. Posjetiteljima se nude Furešta, Paška, Talijanka, Margherita, Istrijanka i Dalmatinka, spravljene od lokalnih i talijanskih sastojaka. Te pizze prodaju se na dekagrame.
Beg’s Plant Based iz Zagreba nudi četiri originalna okusa od namirnica isključivo biljnoga porijekla, a posjetitelji će po prvi put moći kušati i plant based lososa, četiri vrste sira i mljeveno meso u reduciranom vermutu.
Na Festivalu je i zagrebački RougeMarin. Oni pripremaju razne varijante pizze Siciliane – Palermo, Capo di tutti Capi, Cosa Nostra, Reket Pizzo i Familia.
Radno vrijeme Pizza Festivala je od 12 od 2 sata, a ulaz je besplatan.