U Vukovaru obilježen Dan sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu

Svim žrtvama odana je počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata
Vukovar: Polaganje vijenaca obitelji nestalih povodom Međunarodnog dana nestalih Dubravka Petrić/PIXSELL

U Vukovaru je danas održano središnje obilježavanje Dana sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu i Međunarodnoga dana nestalih.

Svim žrtvama odana je počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata, a sveta misa za sve poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskoga rata služena je u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova.

Nakon polaganja vijenaca na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izvijestio je kako Hrvatska još uvijek traga za 1832 nestale osobe iz Domovinskog rata. Iako suradnja Srbije u potpunosti izostaje u dostavi informacija o sudbini nestalih osoba tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj, Medved je poručio da će Vlada Republike Hrvatske i dalje neumorno tragati sve dok se ne pronađe i posljednja osoba nestala u Domovinskom ratu.

Dodao je da je Vlada RH u proteklih šest i pol godina učinila značajan iskorak u tom procesu, jer je identifikacijom riješena sudbina 221 osobe, a svakodnevno se provode probna iskapanja.

Također, u sklopu obilježavanja predstavit će se aktivnosti Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja kod Trga dr. Franje Tuđmana te odati počast kod Spomen-obilježja osobama nestalim u Domovinskom ratu u Borovu naselju.

Hrvatska
Ostalo