29. ožujka izbori za Vijeće mjesnih odbora Općine Brdovec

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Brdovec održali su prvu ovogodišnju sjednicu, a sve točke su usvojene jednoglasno i bez rasprave. S gotovo dvije godine kašnjenja raspisani su izbori za vijeća mjesnih odbora, a održat će se 29. ožujka.

Još ranije vijeće je donijelo odluku o smanjenju broja članova u vijećima mjesnih odbora radi slabog interesa za te funkcije. Tako će Harmica birati 5 članova, Vukovo Selo, Drenje Brdovečko i Ključ Brdovečki po 7 članova, a Javorje, Prudnice, Brdovec, Laduč, Prigorje Brdovečko, Šenkovec i Zdenci Brdovečki po 9 članova.

Prihvaćen je i prijedlog o povećanoj godišnjoj članarini za LAG Sava koja će sada iznositi 18.000 kuna, a prihvaćene su i tehničke odluke o zamjeni članova u pojedini radnim tijelima Općinskog vijeća Općine Brdovec. Nakon raspisanog natječaja za ravnatelja Muzeja Brdovec jednoglasno je na to mjesto imenovana dosadašnja ravnateljica Silvija Limani.

Pod aktualnim satom vijećnike je zanimala dinamika gradnja nasipa uz Savu, upis u općinsko vlasništvo vatrogasnih domova, održavanje oglasnih ploča, rekonstrukcija doma u Šenkovcu i sportskog doma NK Savski Marof…