100 GODINA RUKOMETA U IVANIĆ-GRADU: Revijalnim utakmicama sadašnjih i nekadašnjih igračica i igrača započelo obilježavanje velikog jubileja

Vrhunac proslave bit će 30. rujna svečanom sjednicom i promoviranjem monografije o povijesti rukometne igre u Ivanić-Gradu

Ivanić-Grad ove godine obilježava veliki jubilej rukometne igre. Naime, prema dostupnim podatcima u Ivanić-Gradu se rukomet započeo igrati još prije 100 godina. Preteča tadašnjeg rukometa bila je hazena, koja se igrala još 1922. Tim povodom rukometni klubovi uz svesrdnu pomoć lokalne zajednice krenuli su u obilježavanje ovako velikog jubileja, koji će svoj vrhunac imati 30. rujna svečanom sjednicom i promoviranjem monografije o povijesti rukometne igre u Ivanić-Gradu.

-Za nama je lijepo druženje koje je prošlo u veselom i revijalnom tonu. Nakon ljetnih praznika nastavljamo s pripremama za centralni dio događaja koji će biti 30. rujna, dok će se dan kasnije odigrati i utakmice kojima ćemo zaključiti sve to. Nadam se da ćemo se dostojanstveno prisjetiti svih naših igrača i igračica- istaknuo je predsjednik ŽRK Ivanić, Krešimir Krnjević.

Obilježavanje je započelo u subotu revijalnim utakmicama ŽRK Ivanić i MRK Ivanić, kojima su se suprotstavile igračice i igrači koji su nekada nosili dres kluba. Utakmice u kojima je rezultat bio u drugom planu, prošle su kako i priliči ovakvim prilikama – uz mnoštvo lijepih i atraktivnih poreza. Pobjednik susreta manje je bio važan, jer pobjednici su svi oni koji su se odazvali pozivu klubova da uveličaju ovaj sportski dan.

Među njima su bili i reprezentativci Hrvatske Ante Gadža i Domagoj Pavlović, koji je uz asistiranje Tea Glumca uručio prigodne poklone U-12 ekipi ŽRK Ivanić, koja je nedavno osvojila naslov državnih prvakinja.

-Drago mi je što sam tu i što se okupili. Uvijek se lijepo vratiti tamo gdje je sve počelo- rekao nam je Ante Gadža, kojeg je povreda spriječila da i zaigra.

Domagoj Pavlović, također se rado vraća Ivanić-Gradu odakle je krenula i njegova rukometna priča.

-Ovdje smo svi napravili svoje prve rukometne korake i naravno da se lijepo vratiti doma. Redovno se odazivam ovakvim akcijama, a to ću činiti i dalje, jer trebamo nastaviti održavati tradiciju rukometa u Ivanić-Gradu, koja ima blistavu budućnost- naglasio je Pavlović.