10. ZAGREBAČKI ENERGETSKI TJEDAN – Mi imamo energiju da promijenimo budućnost

Najavljen je jubilarni 10. Zagrebački energetski tjedan, koji će se održati u razdoblju od 13. do 19. svibnja pod krilaticom “Mi imamo energiju da promijenimo budućnost!”

Manifestaciju organizira Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba, a tijekom proteklog desetljeća u izvedbi programa su im se pridružile brojne obrazovne i znanstvene institucije, gospodarski subjekti, ministarstva, strukovna udruženja i međunarodne organizacije, kao i mnogi drugi.

Pročelnica nadležnog Gradskog ureda Mirka Jozić najavila je niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara i radionica, predavanja i specijaliziranih satova nastave u školama i vrtićima u svrhu uključivanja i umrežavanja u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena te podizanja svijesti o ključnim problemima iz područja energetike i zaštite okoliša.

Zagrebački energetski tjedan tradicionalno će otvoriti stručni skup studenata na Građevinskom fakultetu pod nazivom “Mi imamo rješenja – Vizije novih generacija za održivi, zeleni razvoj”, a na kojem će studenti sa 6 fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstaviti svoje radove na temu primjene novih tehnologija u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Središnje događanje ovogodišnjeg izdanja je međunarodna konferencija “SMART evolucija – inovacijama prema održivosti” na kojoj će stručnjaci iz područja energetike i financija dati pregled energetske politike Hrvatske i Europske unije te inovativnih mogućnosti financiranja s konkretnim i provedenim primjerima. Konferencija će se održati u srijedu u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra.

Naposljetku, uvriježeni EE Info dan predviđen je za četvrtak na Trgu bana Josipa Jelačića, na kojem će se predstaviti gospodarski subjekti, znanstvene i obrazovne institucije, poduzetnici, udruge civilnog društva, EKO dječji vrtići i EKO škole Grada Zagreba.