Streljana Grm u Lukavcu napokon ima nove strojeve za izbacivanje meta, tzv. glinenih golubova. Nakon gotovo trideset godina zahvaljujući Zajednici športskih udruga Grada Velike Gorice zamijenjene su stare i dotrajale mašine. Ukupna vrijednost ove investicije bila je oko 150 tisuća kuna, a većinu sredstva osigurala je krovna gorička sportska organizacija, a svoj obol dat će i Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

Dolazak novih mašina ponajviše je obradovao legendu turopoljskog streljaštva, Željka Vađića kojem će sada odgajanje budućih generacija mladih strijelaca, a u klubu ih trenutno ima nekoliko biti dodatno olakšano. Kaže kako će za njega, ali i za ostale strijelce ovo poticaj da i dalje postižu rezultate kao i do sada. A oni su bili sjajni, što streljaštvo s pravom čini najtrofejnijim sportom u Turopolju.

Novi strojevi, njih 15 postavljeni su u rov, a u izvedeno stanje uvjerilo se i vodstvo Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice predvođeno predsjednikom Goran Kovačićem, tajnikom Davorom Štubanom i članom Etičkog odbora Jadrankom Perlićem. Iako je Vađić imao pripremljenu i pušku da se ekipa okuša u gađanju glinenjaka, nitko od prisutnih nije se ovom prilikom htio upustiti u to. Kažu bit će već prilike i za to.

Tko zna, možda prilikom službenog otvorenja za vrijeme Finala Kupa Hrvatske kada će u Lukavec pristići svi najbolji hrvatski strijelci predvođeni braćom Glasnović, Cernogorzem, Germinom i ostalima koji će se za titulu najboljeg boriti 30. lipnja i 1. srpnja.

U prostoru Hotela Garden Hill, Zajednica športskih udruga sinoć je sa svojim članicama potpisala Ugovore o namjenskom trošenju sredstava. Nakon što je prije nepunih dvadesetak dana usvojen Prijedlog javnih potreba u športu za 2018. godinu u iznosu od 8,5 milijuna kuna sinoć su potpisani ugovori s više od 40-ak članica.

Također, Zajednica je okupljene predstavnike klubova upoznala s novitetom- besplatnim zajedničkim knjigovodstvom za sve udruge koje je povjereno servisu Liber vlasnika Ranka Dobrića, koji je klubovima koji se odluče na prelazak obećao privatnost. Za ovu svrhu Zajednica je u svom proračunu osigurala 120 tisuća kuna.

Nazočnima se uz predsjednika i tajnika Zajednice športskih udruga, Gorana Kovačića i Davora Štubana, obratio i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec koji je još jednom istaknuo kako gorički sport iz godinu u godinu napreduje sve više.

Na drugoj sjednici Skupštine Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice jednoglasnom odlukom u punopravno članstvo Zajednice primljen je najmlađi odbojkaški kolektiv u Velikoj Gorici, HOK Gorica. O njihovu prijemu u punopravno članstvo raspravljalo se i na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora, koji je bio suglasan glede toga.

-HOK Gorica ispunjava sve uvjete da ih se primi u punopravno članstvo, jer pratili smo njihov rad u posljednje tri godine. Vjerujem, kako će oni to svojim radom u budućnosti i opravdati- rekao je predsjednik Zajednice športskih udruga Goran Kovačić nakon čega je Skupština jednoglasno prihvatila ovu odluku.

Skupština je bila jednoglasna i kod usvajanja izvješća o radu i financijskog izvješća za 2017. godinu, ali i kod usvajanja izvješća Nadzornog i Etičkog odbora. Također, jednoglasno je usvojen i Prijedlog javnih potreba u športu za 2018. godinu u iznosu od 8,5 milijuna kuna, što je za pola milijuna kuna više nego prošle godine.

-Svaka kuna uložena u sport Gradu se deseterostruku vraća. I prije se ulagalo u sport, no mi smo učinili korak naprijed što se vidi i po stvaranju infrastrukturnih uvjeta koji su omogući vrhunske rezultate svim našim sportašima- zaključio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice proglasila je u četvrtak na tradicionalnoj večeri goričkog sporta održanoj u Pučkom otvorenom učilištu najbolje sportaše i kolektive u 2017. godini. Nagrade najboljima uručene su u 12 kategorija, pa su se tako među nagrađenima našla čak 34 laureata. 

Najbolji od najboljih su karatistica Ines Grdenić (KK Velika Gorica) koja je po peti puta proglašena najboljom sportašicom, dok je Marko Germin (SD Gord) najbolji sportaš Velike Gorice. Najbolja momčad je HRK Gorica koja je jesenas premijerno zaigrala u EHF Kupu, dok su šahistice Poleta najbolja ekipa.

Nagrada za životno djelo pripala je županijskoj nogometnoj instituciji Željku Mihalju kojem je prestižnu nagradu uručio gradonačelnik Dražen Barišić.

Osim ovih nagrada proglašeni su i najbolji sportaši s invaliditetom (Mirjana Lučić, Velimir Šandor), najbolji trener (Goran Živković), djelatnici godine kao i nade godine, a za 25 godina predanog rada u sportu Anti Mariću, Vladimiru Stepaniću i Branku Kauriću uručene su zlatne plakete. Priznanja su također uručena i udrugama za posebna dostignuća i promidžbu goričkog sporta.

Ne propustite

Zagrebački HSS predlaže uvođenje aparata za kupnju karata na svakoj stanici

Zagrebački HSS predlaže uvođenje aparata za kupnju karata na svakoj stanici

Zagrebački HSS je izdao priopćenje povodom poskupljenje parkinga i nove...

Britanski glumac Dan Richardson na ZeGeVege festivalu

Britanski glumac Dan Richardson na ZeGeVege festivalu

Na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu koji će na zagrebačkome Trgu bana...

Dvodnevni Forbidden Beach party u petak i subotu u Vintage Gardenu

Dvodnevni Forbidden Beach party u petak i subotu u Vintage Gardenu

Vintage Garden se vraća s nastavkom ljetovanja i za prvi...

Započeli radovi na Aveniji Dubrovnik

Započeli radovi na Aveniji Dubrovnik

Rano jutros, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je Aveniju Dubrovnik...

Velika Gospa obilježava se i u marijanskom svetištu u Remetama

Velika Gospa obilježava se i u marijanskom svetištu u Remetama

Od ranog jutra brojni hodočasnici dolazili su u marijanska svetišta...

Kravat pukovnija obilježava blagdan Velike Gospe

Kravat pukovnija obilježava blagdan Velike Gospe

Kravat pukovnija danas obilježava blagdan Velike Gospe svečanom Smjenom straže...

Izmjene na linijama 222, 295, 307 i 308

Izmjene na linijama 222, 295, 307 i 308

Autobusne linije 222 (Remetinec – Žitnjak), 295 (Zapruđe – Jakuševec...

Raskrižjem Opatička/Kamenita do 31. kolovoza nema prometa

Raskrižjem Opatička/Kamenita do 31. kolovoza nema prometa

Zbog potrebe izvođenja radova rekonstrukcije prometnice raskrižjem Opatička/Kamenita do petka...