Zvonko Kunić i dalje na čelu Županijske organizacije BM 365- Stranke rada i solidarnosti

kunic-1

Županijska organizacija BM 365- Stranke rada i solidarnosti na sinoć održanoj Skupštini u Velikoj Gorici, ukazala je povjerenje dosadašnjem predsjedniku Zvonku Kuniću da i u budućem razdoblju vodi stranku čiji je početak upravo i vezan za Veliku Goricu, gdje je i osnovana Županijska organizacija, ali i prvi temeljni ogranak. Kao Županijska organizacija stranka je s radom započela u 21. ožujka 2017. godine, dok je ogranak u Mičevcu osnovan u ljeto 2015. godine. Sa sedam gradskih i općinskih organizacija stranka je danas izrasla u ozbiljan politički faktor koji je prisutan u gotovo svakom kutku Zagrebačke županije.

-Bilo je to burnih petnaest mjeseci, jer mi smo osnovani dva mjeseca uoči lokalnih izbora tako da smo morali sve užurbano pripremiti. Želja nam je bila iskoristiti ime predsjednika Milana Bandića tako da je i naš program povezan s njegovom ideologijom- prisjetio se početaka predsjednik Zvonko Kunić.

Rezultat na izboru bio je iznenađujuć, jer je BM 365- Stranka rada i solidarnosti na izborima dobila gotovo 17 tisuća glasova što im je donijelo osam vijećnika u Skupštini Zagrebačke županije, dok sveukupno na području Zagrebačke županije po gradovima i općinama stranka ima 34 vijećnika.

-To želimo opravdati, zbog čega želimo biti odgovorni. Nije dovoljno reći „idemo delat“, svaki naš vijećnik mora znati o čemu se radi, koji su problemi lokalne zajednice te mora nuditi rješenja. Ne smijemo si dopustiti da smo neaktivni, da ne pratimo događaje u našoj okolini- o izbornom rezultatu će Kunić.

Za tri dopredsjednika izabrani su Josip Držaić, Dalibor Bastalec i Pave Vukelić, dok će poslove tajnice i dalje obavljati Tajana Amšel Zelenika. Također, izabrano je i predsjedništvo stranke, kao i županijski odbor. Pred svima njima novi su izazovi kako bi opravdali zadobiveno povjerenje.

-Moramo brusiti kvalitetu, moramo ljude koji nisu bili u politici educirati da se znaju nositi s problematikom koja je pred njihovim tijelima, kako bi znali odgovarati na svakodnevna pitanja običnog čovjeka. Upravo tu moramo biti zreli i odgovorni- zaključio je Kunić, poručivši kako svi časno i odgovorno trebaju odrađivati svoj posao.

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija