Zvonimir Novosel: Reakcijama na Milorada Pupovca ne mislim se baviti

Miljenko Pavlaković još jednom je tijekom aktualnog sata Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog apelirao na gradonačelnika Zvonimira Novosela, da se Grad ogradi od istupa kojima se nagrđuje identitet grada zbog učestalih negativnih konotacija glede dječjeg doma, koji se i dalje od strane nekih ljudi prikazuje u negativnom kontekstu.

-Milorad Pupovac u Hrvatskom Saboru ponovno spominje Grad Jastrebarsko, odnosno takozvani dječji logor koji prikazuje u negativnom kontekstu. Štoviše, doveo je to u usporedbu s Jasenovcem. Imamo promocije knjiga što je hvalevrijedan projekt, kao i činjenica da su Jaskanci upoznati s istinom. Ja sam uvijek ostanem začuđen što Grad nikada ne reagira, mi šutimo kao da nas nije briga. Tu se govori o našem gradu, i o onome što se davno dogodilo, no stara uzrečica kaže „tko ne poznaje svoju povijest, neće poznati niti budućnost“- kazao je vijećnik Pavlaković.

Gradonačelnik Novosel kazao je kako nije vidio taj ispad Milorada Pupovca, ponovši još jednom svoj stav.

-Na takve stvari ja se ne osvrćem. Tim i takvim ljudima mi nikada nećemo zatvoriti usta. Ono što je važno je to da mi u našem gradu znamo ono što je bilo. O tome postoje svjedočanstva i publikacije, te se tom temom bavi Hrvatsko žrtvoslovno društvo, koje ima našu podršku. Preko medija nemam namjeru polemizirati s takvim ljudima iz politike, koji će bez obzira na to što mi učinili i dalje pričati isto. Mi dobro znamo što je bilo u Jastrebarskom, te da Jastrebarsko nije grad ubojica- odgovorio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.