Županijsko natjecanje u krosu okupilo 400 osnovnoškolaca

Snage su odmjerili učenici od petog do osmog razreda iz svih krajeva Zagrebačke županije
bedenica kros

Peti put zaredom Osnovna škola Bedenica bila je domaćinom najmasovnijeg natjecanja u krosu za učenike osnovnih škola s područja Zagrebačke županije.

Oko 400 učenica i učenika od petog do osmog razreda osnovnih škola županije odmjerilo je snage u ovoj atletskoj disciplini, a za organizaciju natjecanja bila je zadužena Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke Županije.

Podršku natjecateljima dao je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec koji je govorio o važnosti bavljenja sportom, naročito među mladima. Također, osvrnuo se i na ulaganja Zagrebačke županije u razvoj sporta – za što je samo ove godine osigurano 7,6 milijuna kuna.

Zagrebačka županija

U pojedinačnoj kategoriji učenica petog i šestog razreda prvo mjesto je osvojila Ana Babić iz OŠ Bistra, drugo Luana Bigec Sabljak iz OŠ Eugena Kvaternika (Velika Gorica), a treće mjesto Ana Vita Šlatka iz OŠ Milana Langa (Bregana). Od učenika petog i šestog razreda najbrži je bio Ivano Čale iz OŠ Eugena Kvaternika (Velika Gorica), drugi u cilj je stigao Lovro Pranić, također iz OŠ Eugena Kvaternika (Velika Gorica), a treći Lovro Pernar iz OŠ Antuna Augustinčića (Zaprešić).

U pojedinačnoj kategoriji učenica sedmog i osmog razreda prvo mjesto je osvojila Dora Delić, a drugo Sara Delić, obje iz OŠ Ljubo Babić u Jastrebarskom, dok je na trećem mjestu bila Dora Štrk iz OŠ Bogumila Tonija (Samobor). Od učenika sedmog i osmog razreda najbrži je bio Petar Copić iz OŠ Bogumila Tonija (Samobor), a iz iste škole je i drugoplasirani Matija Pašara, dok je treće mjesto zauzeo Matej Bungić iz OŠ Vladimir Deščak (Rakitje).

Zagrebačka županija

Najbrža ekipa učenica petih i šestih razreda bila je iz OŠ Bistra (Ana Babić, Laura Trlin i Maja Brezec), na drugom mjestu je bila ekipa OŠ Bogumila Tonija iz Samobora (Vita Bastaja, Mila Drvenkar i Ana Poljak), a na trećem ekipa OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice (Luana Bigec Sabljak, Mia Čunčić i Sara Maras). Najbrža ekipa učenika petih i šestih razreda bila je iz OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice (Ivano Čale, Lovro Pranić i Toni Štriga), na drugom mjestu je bila ekipa OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskoga (Petar Šalaj, Jurica Bošnjak i Marko Golub), a na trećem ekipa OŠ Krunoslava Kutena iz Vrbovca (Dominik Ružić, Luka Vuković i Filip Petrak).

Najbrža ekipa učenica sedmih i osmih razreda bila je iz OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog (Dora Delić, Sara delić i Ivona Ciban), na drugom mjestu je bila ekipa OŠ Bogumila Tonija iz Samobora (Dora Štrk, Neli Kleščić i Antea Šimara), a na trećem ekipa OŠ Samobor (Nola Lucarić, Vita Kovačić i Anđela Vagić). Najbrža ekipa učenika sedmih i osmih razreda bila je iz OŠ Bogumila Tonija iz Samobora (Petar Copić, Matija Pašara i Lovro Špoljarić), na drugom mjestu je bila ekipa OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog (Mihael Badanjak, Fran Navoj i Dino Hrvoj), a na trećem ekipa OŠ Samobor (Borna Stupar, Leo Telišman i Fran Bradač).

Bedenica
Hrvatska
Općina
Sport
Zagrebačka županija