ŽUPANIJSKI STOŽER: Epidemiološka situacija povoljna, oprez i dalje potreban

Održana sjednica Stožera civilne zaštite

Epidemiološka situacija u Zagrebačkoj županiji je vrlo povoljna, ali je oprez i dalje potreban – zaključak je današnje sjednice Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, kojoj je nazočio i župan Stjepan Kožić koji se zahvalio članovima Stožera i svim operativnim snagama na izvrsno obavljenom poslu.

-Pandemiju nitko nije mogao predvidjeti, zadaće su vam dolazile iz dana u dan, a cilj je bio jasan – štititi stanovnike naše županije. Svi ste dali svoj maksimum i ja vam se iskreno zahvaljujem na tome posebice našim epidemiolozima koji su odradili sjajan posao- rekao je Kožić nadodavši kako je Županija financijski stala iza rada Stožera i svih operativnih snaga.

Načelnik Stožera Nenad Babić također se zahvalio svima na predanom radu te kratko poručio: „Ne ponovilo se!“.

Međutim u slučaju novog vala Stožer će biti spreman te je danas donesena odluka o nabavci nove opreme kako bi se napunile zalihe Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

Sukladno naputku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske preporučuje se svim zdravstvenim ustanovama, zdravstvenim radnicima u privatnoj praksi, pružateljima socijalnih usluga, operativnim snagama sustava civilne zaštite, jedinicama lokalne samouprave, kao i svim ostalim pravnim i fizičkim subjektima na području Zagrebačke županije, koji su tokom provedbe mjera sprečavanja širenja zaraze COVIDOM-19 imali potrebe za zaštitnom opremom, da narednom razdoblju nabave dovoljne količine zaštitne opreme potrebne za provođenje mogućih budućih mjera.

Inače, na području Zagrebačke županije još su tri osobe pozitivne na COVID-19. Prema riječima epidemiologa županijskog Zavoda za javno zdravstvo Krune Sokola prvooboljeloj osobi COVID-19 je potvrđen 27. veljače. Do danas je evidentirano 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, 123 osobe su izliječene, a 4 su preminule.

Sokol je poručio kako je epidemiološka situacija u Zagrebačkoj županiji vrlo povoljna, ali je naglasio kako se svi i dalje moramo odgovorno ponašati.