Županijski odbor HDZ-a jednoglasno za županijski proračun

Županijski odbor HDZ-a sinoć je u Zaprešiću održao sjednicu, na kojoj se između ostaloga razgovaralo o županijskim projektima u 2020. godini, daljnjim stranačkim aktivnostima ali i nadolazećim predsjedničkim izborima
DSC_5527

Županijski odbor HDZ-a sinoć je u Zaprešiću održao sjednicu, na kojoj se između ostaloga razgovaralo o županijskim projektima u 2020. godini, daljnjim stranačkim aktivnostima ali i nadolazećim predsjedničkim izborima, za koje su općinske i gradske organizacije odradile potrebne aktivnosti glede prikupljanja potpisa. Na sjednici je također, izglasana puna podrška županijskom proračunu, koji će se sutra pronaći na klupama Županijske skupštine.

-Ovime smo si dali novu obavezu, ali i jedan okvir unutar kojega ćemo doprinositi kroz taj županijski dokument, a kasnije i kroz naše općinske i gradske dokumente u realizaciji svih onih predizbornih obećanja koja imamo prema našim stanovnicima- upoznao je novinare s najvažnijom točkom predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Dražen Barišić, istaknuvši kako je težište proračuna na školstvu.

-Upravo zbog toga s našim partnerima i županom Stjepanom Kožićem dogovorili smo se da ćemo sljedeće godine ići na kreditno zaduženje od 80 milijuna kuna za kapitalnu izgradnju nekoliko škola, ali u daljnje ulaganje u postojeće škole. To je i jedna demografska mjera uz koju ćemo omogućiti visoki standard ne samo obrazovanja, nego i života. Također, kroz županijski proračun, u visini od 3 milijuna kuna pomoći ćemo sufinanciranje vrtića po općinama- rekao je Barišić.

S predsjednikom se složio i tajnik, Mato Čičak, koji će sutra po prvi puta predsjedati Županijskom skupštinom.

-Proračun je ključ daljnjeg funkcioniranja Zagrebačke županije, budući da u njemu ima kvalitetnih stvari za sve jedinice lokalne samouprave s našeg područja. Bitno je za naglasiti da je dogovoren ravnomjeran razvoj svih sredina, te ja vjerujem kako će proračun biti podržan s više od 35 glasova- istaknuo je Čičak.

Tom prilikom održana i sjednica nacionalnog Odbora za domovinsku sigurnost HDZ-a i Stručnog odbora za domovinsku sigurnost HDZ-a Zagrebačke županije na kojoj se razgovaralo o suradnji na projektima koji se očekuju iduće godine. 

Hrvatska
Politika
Zagrebačka županija