Županija osigurala 2 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije

Zagrebačka županija putem javnog poziva u vrijednosti 2 milijuna kuna sufinancirat će tijekom ove godine troškove izrade projektne dokumentacije za projekte koji će se financirati iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, programa EU i ostalih izvora. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. rujna. Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog javnog poziva su gradovi i općine s područja županije te pravne osobe kojima je osnivač Zagrebačka županija, grad ili općina na području Županije.

Izrada projektne dokumentacije neophodan je preduvjet za prijavu razvojnih i kapitalnih projekata na EU natječaje, a visina iznosa sufinanciranja utvrđivat će se sukladno indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave. Svaki prijavitelj može prijaviti najviše 4 dokumenta za sufinanciranje, a maksimalan iznos potpore po jednom prijavitelju iznosi 280 tisuća kuna.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje, potrebne izjave i prijavni obrasci dostupni su OVDJE, a prijava na natječaj vrši se elektronski, putem sustava ePrijave.