Županija nastavlja sufinanciranja preventivnih programa PUZ-a

Županija nastavlja sufinancirati preventive programe Policijske uprave zagrebačke, zajedničkoga imena „Zajedno više možemo“. Ugovor o sufinanciranju programa, koji će se tijekom godine provoditi u osnovnim i srednjim školama, potpisali su danas župan Stjepan Kožić i načelnik PUZ-a Marko Rašić.

-Programi prevencije ovisnosti, koje PUZ niz godina provodi sa Županijom, gradovima, općinama i školama, bitni su i za djecu i njihove roditelje. Želja je da ovisnosti bude što manje- rekao je župan, dodavši da povratne informacije govore da su programi dobro prihvaćeni.

-Bude li potrebe širiti ove programe, i to ćemo učiniti- dodao je župan, naglasivši i opće stanje sigurnosti u Zagrebačkoj županiji, prema kojemu je naša županija u 2018. bila najsigurnija županija u RH.

Županija će u 2019. sa 180.000 kuna sufinancirati preventivne programe „Mogu ako hoću“, „Sajam mogućnosti“, „Prevencija i alternativa“, „Ne, zato jer ne“, „Sigurno u prometu“ i kazališnu predstavu „Droga“.

-Ovo su naši zajednički programi koji za cilj imaju doprinijeti boljoj kvaliteti života i povoljnijem osjećaju sigurnosti. Sa stanjem sigurnosti u Zagrebačkoj županiji možemo biti zadovoljni. U odnosu na sve druge županije, u Zagrebačkoj je najpovoljnija stopa kriminaliteta, a za osjećaj sigurnosti jako je važno i da su imovinska kaznena djela u kontinuiranom padu- rekao je Marko Rašić, načelnik PUZ-a.

O preventivnim programima koje PUZ provodi sufinanciranjem Županije, kao i njihovim rezultatima, pobliže je govorio Velimir Tišma, voditelj Službe prevencije PUZ-a. Rekao je da evaluacija ovih programa, napravljena 2015., govori „da je to što se radi dobro“.