ŽUPAN KOŽIĆ O NAPADIMA SDP-a: Budući da sam odbio prijedlog da se povučem, krenuli su napadi na mene

SDP i moja zamjenica žele da odstupim. Pojasnit ću i zašto. S obzirom na to da je prošla polovica mandata u slučaju da se ja povučem ne bi bilo izbora, već bi županica postala moja zamjenica. Kako sam odbio njihov prijedlog, odlučili su me napadati preko medija, gdje se koriste lažima, istaknuo je župan Stjepan Kožić osvrnuvši se na napade Županijske organizacije SDP-a

Posljednjih dana Županijska organizacija SDP-a učestalo priopćenjima vrši medijske napade na župana Stjepana Kožića. Tim povodom župan se na danas održanoj konferenciji osvrnuo između ostaloga i na otvoreno pismo zamjenice župana Nadice Žužak u kojem se županica usprotivila smjeni SDP-ovih pročelnika, Mirele Katalenac i Velimira Kokota.

-Istina je sljedeća; imam zdravstvenih problema s kojima se uspješno nosim, a SDP i moja zamjenica žele da odstupim. Pojasnit ću i zašto. S obzirom na to da je prošla polovica mandata u slučaju da se ja povučem ne bi bilo izbora, već bi županica postala moja zamjenica. Kako sam odbio njihov prijedlog, odlučili su me napadati preko medija, gdje se koriste lažima kakve su i ove- istaknuo je župan te poručio kako nitko u Zagrebačkoj županiji neće dobiti otkaz zbog novog ustroja.

-Ja pozivam sve pročelnike da rade posao za koji su plaćeni te da se ne bave politikanstvom. Iskoristi ću ovu priliku da se zahvalim svojoj zamjenici koja je intenzivno hodala po terenu dok sam se oporavljao. Mora da joj se taj posao svidio, pa sad želi biti županica. To je moram reći legitimno, no ja ju ovim putem pozivam da taj legitimitet dobije kroz izbore, kao što sam i ja dobivao u proteklih pet mandata u prvom krugu- zaključio je župan Stjepan Kožić.