Osvrt na sezonu

ŽRK Dugo Selo i dalje u vrhu hrvatskog rukometa, Goran Bobić novi trener

Prvenstvo su igračice trenera Nenada Plašića završile na šestom mjestu s 26 bodova, a nakon sedam godina Dugoselke su ponovno bile na Final Fouru kupa, gdje su u polufinalu poražene od Lokomotive
Lokomotiva Zagreb vs Dugo Selo 55 Jozo Cabraja/ kolektiff

Rukometašice Dugog Sela ’55 s uspjehom su završile još jednu sezonu u najvišem razredu hrvatskog rukometa. Prvenstvo su igračice trenera Nenada Plašića završile na šestom mjestu s 26 bodova, a nakon sedam godina Dugoselke su ponovno bile na Final Fouru kupa, gdje su u polufinalu poražene od Lokomotive. Osim toga, netom završena sezona ostat će upamćena i kao povijesna, jer je napravljen europski iskorak.

Sve to bio je povod našeg novog susreta s dosadašnjim trenerom ŽRK Dugo Selo Nenadom Plašićem, koji je najavio i planove za novu sezonu, ali nam i potvrdio kako će od sljedeće sezone trener dugoselskog kluba biti Goran Bobić.

-Zadovoljni smo sezonom. Kada se podvuče crta čak možemo i raspravljati da je ovo možda bila i najbolja sezona u povijesti kluba, jer smo bili među šest najboljih ekipa, a plasirali smo se i na Završnicu Kupa, gdje smo osvojili treće mjesto. Europa nam je donijela novo iskustvo i prolazak jednog kola, tako da s rezultatske strane možemo biti zadovoljni- započeo je razgovor Nenad Plašić, koji je tijekom sezone isprofilirao neka nova imena.

Jozo Cabraja/ kolektiff

-U prvom redu to su Mihaela Bešen i Ema Bičanić, koje su se našle u naslovnim ulogama odlascima Jelene Pilić i Josipe Bebek u vanjsku liniju. I neke druge mlađe igračice pokazale su potencijal i to nas je ponukalo da u novu sezonu krenemo s rekonstrukcijom ekipe i da je pomladimo, kako bi upravo te igračice dobile više prilike. Nadamo se kako će pratiti i rezultati-naglašava Plašić.

Goran Bobić nasljednik na trenerskoj klupi

Nenad Plašić koji se posljednjih godina osim trenerskim poslom bavio i svim ostalim klupskim aktivnostima, odlučio se povući s klupe seniorske ekipe i svoje mjesto prepustiti Goranu Bobiću.

-Da bi radili još bolje i kvalitetnije tražili smo novo rješenje. Mislim da u ovom trenutku nismo mogli pronaći bolje rješenje od Gorana Bobića. On je trener koji želi raditi i koji je idealan za našu priču stvaranja nove ekipe. Vjerujem kako ćemo napraviti dobru priču i opet za sezonu-dvije biti u vrhu hrvatskog rukometa. Naravno, pokušat ćemo mi već ove sezone biti što bolje plasirani- otkriva nam sada već bivši trener ŽRK Dugo Selo.

“Veliki igrači” ušli u dugoselsko dvorište

Uz promjene na klupi određenih promjena bit će i u igračkom kadru, jer put Lokomotive otišla je Anja Vida Lukšić, novu sredinu potražit će i Petra Dičak, dok pauzu od rukometa uzimaju Mara Plašić i Jelena Pilić. Njih će pokušati nadomjestiti vratarka Veronika Mamić koja dolazi iz Sesveta, a velika želja je Lucija Cvitanović koja je u prošloj sezoni nosila dres Zrinskog.

Jozo Cabraja/ kolektiff

-Dobri rezultati napravili su popriličan nered u našem dvorištu, jer jači gledaju i uzimaju naše igračice, gdje smo mi nemoćni. Gledamo dovesti dvije do tri igračice. Malo smo tanji na vanjskim pozicijama, no vjerujem kako ćemo to i riješiti i do početka priprema složiti ekipu. Vjerujem u trenera, ali i u cure kojima ćemo dati šansu. Moramo napraviti taj zaokret kako bi u budućnosti mogli funkcionirati i biti stabilan ligaš-priča nam Plašić, čija će ekipa od 9. do 11. kolovoza sudjelovati na međunarodnom turniru u Češkoj.

U13 ekipa sudjelovala na Završnici prvenstva Hrvatske u Poreču

Uz seniorke, važan klupski kotačić su i mlađe ekipe, pri čemu je ekipa U13 sudjelovala na Završnici prvenstva Hrvatske u Poreču.

-I tu radimo određeni zaokret i spajamo ekipe 2006. i 2008. godišta u jednu ekipu koja će igrati Treću ligu i nastupati u Državnoj ligi U15. Uz Marka Poljaka tu ću se u rad uključiti i ja. Tanja Plašić ostaje s generacijom igračica 2010. godišta, dok Josipa Bebek preuzima još neke mlađe kategorije, a u planu nam je širenje rada u Osnovnoj školi Josipa Zorića te u susjednoj općini Brckovljani. Tu bi u rad uključili Kristinu Svetec. Želimo stabilizirati i taj mlađi pogon- istaknuo je Plašić i još jednom ponovi kako je Europa za ŽRK Dugo Selo ’55 bila veliki izazov.

Jozo Cabraja/ kolektiff

-Uspjeli smo napraviti da se za rukomet traži karta više. Drugim riječima, doživio sam nešto za što sam mislio da nikada neću doživjeti u Dugom Selu. Zainteresirali smo Dugoselce za ženski rukomet i to je velika pobjeda- zaključio je Plašić, koji vjeruje kako će to prepoznati sponzori i za naredno razdoblje.

Dugo Selo
Sport