Zrinka Ljutić: Ovo je kao san

Nakon više od 15 godina čekanja hrvatsko žensko skijanje ponovo ima postolje u utrci Svjetskog kupa, nakon što je Zrinka Ljutić osvojila treće mjesto u slalomu u Špindlerovom mlinu
zrinka ljutić Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon više od 15 godina čekanja hrvatsko žensko skijanje ponovo ima postolje u utrci Svjetskog kupa, nakon što je Zrinka Ljutić osvojila treće mjesto u slalomu u Špindlerovom mlinu. Posljednja hrvatska skijašica koja se uspela na jednu od tri stepenice postolja bila je Ana Jelušić koja je u studenom 2007. u kanadskoj Panorami bila treća u slalomu.

Veliki dan hrvatskog ženskog skijanja upotpunila je i Leona Popović koja je bila peta. Posljednji put Hrvatska je imala dvije skijašice među 10 najboljih prije 18 godina kada je Janica Kostelić bila druga, a Nika Fleiss šesta.

-Postolje je tu, presretna sam, ovo je kao san- kazala je 19-godišnja Ljutić.

-Imala sam stvarno dvije dobre vožnje. Uspjela sam odskijati u drugoj kako želim, razmišljala sam samo o skijanju i kada sam došla dolje znala sam da je dobro. Na kraju sam bila treća, prezadovoljna sam- dodala je.

Za Ljutić je ovo prvo postolje u karijeri. Do sada joj je najbolji rezultat u Svjetskom kupu bilo peto mjesto u Courchevalu prošle godine.

Ljutić, koja je imala startni broj 17, bila je treća i u prvoj vožnji, a na kraju je imala 49 stotinke zaostatka za Njemicom koja je po prvi puta pobijedila u Svjetskom kupu. Druga je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin sa šest stotinki zaostatka za Duerr. Popović je za pobjednicom zaostala 84 stotinki (1:31.75).

-Iza mene su dvije dobre vožnje, na kraju sam bila peta. Jako sam zadovoljna. Zrinka je bila bolja i uspjela je prvi put stati na postolje- dodala je Popović.

U poretku skijašica u slalomu Shiffrin ima 785 bodova, druga je Švicarka Wendy Holdener s 530, a treća Petra Vlhova s istim broje bodova. Popović je sedma s 237 bodova, a Ljutić je deseta sa 190 bodova.

Hrvatska
Sport