Zoran Milanović: Vlast će vjerojatno probati pokrasti Most za potpise

Milanović je dodao kako se čudi da su skupili dovoljno potpisa jer su “svi protiv njih”, čak i Crkva

Goran Kovačić/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je da će vlast, odnosno HDZ, “vjerojatno probati pokrasti” Most, koji je jučer objavio da je prikupio potpise za referendum o covid potvrdama, tako da dio prikupljenih potpisa proglasi nevažećima.

-Most je očito uspio skupiti potpise, vjerojatno će ih probati pokrasti- rekao je Milanović novinarima komentirajući tvrdnju Mostovaca da su prikupili dovoljno potpisa za održavanje referenduma o ukidanju covid potvrda.

Imaju posla s lopovima, hallo

Upitan tko bi mogao pokrasti Most, Milanović je odgovorio da je to vlast, odnosno HDZ.

-Vlast, tko drugi. Sumnjam na HDZ, oni su skloni takvim stvarima- rekao je dodavši da bi potpisi mogli biti proglašeni nevažećima.

Na pitanje kako će ih pokrasti odgovorio je: “Dok ih nitko ne gleda. Pa imaju posla s lopovima, hallo”.

Komentirajući referendumsku inicijativu, rekao je kako apsolutno podržava prvo referendumsko pitanje o izmjeni Ustava tako da se u njemu izrijekom navede kako u pandemiji Sabor dvotrećinskom većinom odlučuje o ograničavanju prava i sloboda.

-Ustavna definicija pandemije apsolutno, jer se Ustav bezobrazno krši, mjere se donose cinički- rekao je i dodao da to pitanje, ako bi ga narod podržao na referendumu, ne bi mogao srušiti niti Ustavni sud jer “nema provjere ustavnosti referenduma o izmjeni ustava”.

Rekao je kako bi Most trebao pozvati ljude da se cijepe ali “tu ne rade dobro”, te i da ima stvari koje su predložili, a s kojima se ne slaže. Dodao je kako se čudi da su skupili dovoljno potpisa jer su “svi protiv njih”, čak i Crkva.

Komentirajući najavu Ustavnog suda da će u utorak odlučivati o ustavnosti uvođenja covid potvrda, Milanović je ocijenio kako je taj sud “pravni kombinat HDZ-a.”