Zoran Milanović: Sve pozivam da izađu na izbore

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović pozvao je u četvrtak građane da izađu na izbore i glasaju, dodavši kako ne razmišlja o interesima i šansama SDP-a i HDZ-a na izborima te da na to ne želi ni utjecati

Marin Tironi/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović pozvao je u četvrtak građane da izađu na izbore i glasaju, dodavši kako ne razmišlja o interesima i šansama SDP-a i HDZ-a na izborima te da na to ne želi ni utjecati.

-Sve pozivam da izađu na izbore, a nevjerojatno je kako je jedna moja dobronamjerna i defanzivna izjava izazvala reakciju nekoliko analitičara. Moja je poruka glasajte, a ja ću vidjeti, jer ne želim da se uz moje djelovanje pripisuje bilo kakva pristranost- rekao je Milanović pojašnjavajući svoju izjavu da ne zna hoće li izaći na izbore.
Objasnio je da to nije njegova poruka, već njegov stav.

-Ja ne razmišljam o interesima i šansama SDP-a na izborima, niti HDZ-a. Niti bih na to utjecao- ustvrdio je Milanović prilikom obilježavanja Dana hrvatske vojske.

Istaknuo je da je biračko pravo ustavno pravo, a ne dužnost, te je pozvao građane na izbore da biraju, a ne da ponište listić. Na pitanje hoće li na Pantovčak primiti stranke koje su ušle u Sabor nakon izbora, kazao je da to nije ustavom precizno definirano, ali da neće “izvoditi paradu” i pozivati apsolutno svakoga tko je ušao u Sabor.