Zoran Milanović posjetio Dom Tigrova Rakitje

Predsjednik se upoznao s programom ove smještajno-rehabilitacijske ustanove

Robert Anić/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je smještajno-rehabilitacijsku Ustanovu za sveobuhvatnu skrb “Tigrovi” u Rakitju koju je osnovao Grad Zagreb s namjerom poboljšanja i jačanja pružanja skrbi za braniteljsko stradalničku populaciju.

Nakon obilaska predstavnici te Ustanove i vodstvo Udruge Tigar 90/91 Rakitje predstavili su mu program Ustanove koja osim pružanja stručne pomoći u prevladavanju poteškoća pruža mogućnost korištenja usluge privremenog smještaja ili boravka hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Privremeni smještaj osigurava se korisnicima za potrebe liječenja, učenja ili ostvarivanja prava, kao i u slučaju nemogućnosti stambenog zbrinjavanja u iznimno teškim socijalnim uvjetima, a prema raspoloživim smještajnim kapacitetima i drugim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, rečeno je na sastanku, a priopćeno po njegovu završetku iz predsjednikova Ureda. Isto tako, u Ustanovi djeluju sportsko-rekreacijske, kulturno-umjetničke, obrtničko-zanatske, poljoprivredne sekcije te sekcija za međunarodnu suradnju i informatička sekcija u kojima se za korisnike organiziraju brojne radionice.

Član Predsjedništva Udruge Tigar 90/91 Rakitje umirovljeni brigadni general Darko Rukavina predstavio je projekt izgradnje “Spomen sobe” koja se, u sjećanje na sve ubijene, poginule i preminule pripadnike 1. gardijske brigade “Tigrovi” i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje, planira završiti do kraja listopada 2022. godine.