ZORAN MILANOVIĆ O IZBORIMA: Neutralan sam, ali neću “pod poplun”

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je da je potpuno neutralan uoči parlamentarnih izbora, ali se neće "povući pod poplun i gledati s periskopom što se događa", jer nije radi toga izabran

Marin Tironi/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je da je potpuno neutralan uoči parlamentarnih izbora, ali se neće “povući pod poplun i gledati s periskopom što se događa”, jer nije radi toga izabran.

Milanović se nada da izbori neće narušiti dinamiku izlaska iz epidemioloških mjera i napominje da će Hrvatska sada tri do četiri mjeseca vjerojatno biti bez vlasti, nakon što se raspusti Sabor.

-Totalno sam neutralan, sad sam saznao da je formirana lijeva koalicija. Čujem se i s premijerom i s ljudima iz oporbe, neki imaju očekivanja, ali ona će se razbiti kao valovi o stijene, kod mene nema pristranosti- poručio je.

Milanović kaže da bi mogao krenuti u razglabanje što mu osobno više odgovara nakon izbora, ali na to nema pravo.

-Već sam prošao razvojni put u životu i politici, mislim da sam razvio individualni imunitet na to, čak do te mjere da je uopće pitanje bi li predsjednik trebao glasati na izborima, kao što je u nekim zemljama- dodao je.