Zlato za Tina Srbića u Varni

Tin Srbić pobjedom na preči osigurao je drugo zlato za Hrvatsku na natjecanju gimnastičkog Svjetskog kupa u Varni

Marin Tironi/PIXSELL.

Tin Srbić pobjedom na preči osigurao je drugo zlato za Hrvatsku na natjecanju gimnastičkog Svjetskog kupa u Varni. Nakon Aurela Benovića, koji je bio najbolji na parteru u subotu, aktualni viceprvak svijeta pokorio je preču za dva od dva hrvatskih muških finala u Bugarskoj.

Naša dvostruka ženska finalistica Ana Đerek je nakon četvrtog mjesta na gredi u subotu, u nedjelju na parteru bila šesta te baš kao i Tin i Aurel potvrdila da je spremna za Svjetski kup u Osijeku koji je na rasporedu od 10. do 13. lipnja.

Srbić je pobijedio s velikih 14.850, srebrni je bio Talijan Carlo Macchini (14.650), a brončani Mađar Krisztian Balazs (14.350). Srbić je u Varni došao do svog 20. uzastopnog finala na turnirima SK-a, ukupno 21. u karijeri i čak 15. medalje. Ovo mu je osmo zlato, a do sada je osvojio i tri srebra te četiri bronce.

-Jako dobro je prošlo. Novo zlato je tu. Ovo je bila jako dobra priprema za Svjetski kup u Osijeku koji nam dolazi i na kojem želim pokazati još jaču vježbu i nadam se još veću konačnu ocjenu, a onda nam dolazi vrhunac sezone – Olimpijske igre”, rekao je nakon osvajanja zlata Tin Srbić.