Živo je i radno na gradilištima u Velikoj Gorici

Naklonjene vremenske prilike itekako pogoduju radnicima na velikogoričkom području gdje je radno na više gradilišta. Rekonstruira se Kurilovečka ulica, na izuzetno opasnom raskrižju Tesline i Kolodvorske ulice postavljaju se semafori, a najveće se radnje odvijaju na gradskom bazenu kod Srednjoškolske dvorane te na Garden Hill hotelu koji bi svoja vrata trebao otvoriti do kraja godine. 

Prema neslužbenim informacijama otvorenje luksuznog hotela na ulazu u Veliku Goricu trebalo bi biti 22. prosinca. Ovih dana užurbano se radi na vanjskom uređenju, dok se u unutrašnjosti izvode završni tzv. fini radovi. Hotel koji će uskoro otvoriti vrata svojim posjetiteljima imat će 39 soba, šest apartmana, dvoranu za sastanke te vrhunski a lá carte restoran.

Dobro napreduju i radovi na gradskom bazenu koji su započeli upravo prošle godine u ovo vrijeme. U prvoj fazi izgradit će se dva unutarnja bazena, a na površini od 3 400 kvadrata nalazit će se i dvorana za fitness, spa centar, svlačionice i kafić. Završetkom ovih radova, u planu je i gradnja vanjskih bazena.

Jesenas su započeli radovi na rekonstrukciji Kurilovečke ulice u dužini od 470 metara. Na spomenutoj dionici izvode se radovi na izgradnji drenaže, oborinske odvodnje i nogostupa. Radovi napreduju prema predviđenoj dinamici i ulica bi uskoro trebala biti puštena u promet. Također, uz njenu rekonstrukciju radi se i na uređenju svojevrsnog trga ispred trgovine gdje je do sada zjapila prazna površina.

Kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu ovih će se dana riješiti i problem opasnog raskrižja Kolareve i Ulice Nikole Tesla. Na tom dijelu prometnice postavljaju se semafori koje je Grad Velika Gorica prijavio i na natječaj „Program sigurnosti cestovno prometa na području Republike Hrvatske za 2017. godinu“.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Velika Gorica
Zagrebačka županija