Željko Stanec naslijedio Krešu Beljaka na čelu samoborskog HSS-a

Održana je izborna skupština Gradske organizacije HSS-a Grada Samobora kojoj je prisustvovalo više od 300 delegata. Skupštinom je predsjedao aktualni gradonačelnik i saborski zastupnik Krešo Beljak koji je nakon 12 godina vođenja samoborskog HSS-a dao punu podršku novom vodstvu. 

Umjesto Kreše Beljaka jednoglasnom odlukom okupljenih delegata za predsjednika je izabran Željko Stanec. Novi potpredsjednici su Mario Vlahović i Stjepan Kozlina, Daniel Cvetković potvrđen je za tajnika, a za blagajnika Dominik Baltić. Za tehničkog tajnika izabran je Šimun Pervan, a tajništvo još čine Matijas Bišćan i Petar Grgečić. Skupština je također, jednoglasno potvrdila i kandidate za članove predsjedništva, birane članove odbora i delegate za županijsku Skupštinu.

Skupštini su se između ostalog obratili i tajnik HSS-a Ilija Ćorić, predsjednica Hrvatskog srca Marija Ledinski Anić, predsjednik HSS-a Svete Nedelje Ivica Brajdić, dosadašnji potpredsjednik i zamjenik župana Hrvoje Frankić te zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković.