Preuzeo je rumunjskog velikana

Željko Kopić ima novi posao

Na novoj dužnosti hrvatskog stručnjaka čeka zahtjevan zadatak jer se klub nalazi na pretposljednjem mjestu rumunjske lige nakon 17 odigranih kola
U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo Ivo Cagalj/PIXSELL

Bivši trener Hajduka i Dinama Željko Kopić u subotu je i službeno predstavljen kao novi trener rumunjskog velikana Dinama iz Bukurešta. Na novoj dužnosti hrvatskog stručnjaka čeka zahtjevan zadatak jer se klub nalazi na pretposljednjem mjestu rumunjske lige nakon 17 odigranih kola.

-Prepoznao sam pri prvom kontaktu s vodećim ljudima u klubu njihovu energiju i želju da me dovedu na ovu poziciju i još jednom im se zahvaljujem na trudu. Drugi je razlog veličina Dinama iz Bukurešta. To je najveći rumunjski klub koji ima bogatu i važnu povijest. Za mene je privilegija što sam ovdje, ali s druge strane i ogromna odgovornost. Najvažnije je da što prije ostvarim utjecaj na momčad i da napravimo određene promjene. Bivši trener je napravio dobre stvari prošle sezone kada je klub bio u teškoj situaciji, a sada je na meni da dam sve od sebe i svojim znanjem i energijom popravim kvalitetu igre i rezultate- kazao je Kopić na predstavljanju.

Posljednji Kopićev posao bilo je vođenje bugarskog Boteva iz Plovdiva kojega je prošle sezone preuzeo kada je taj klub također bio pri dnu ljestvice te ga je serijom dobrih rezultata povukao prema sredini.

-Bio sam u ovakvim pozicijama s ciparskim Pafosom i bugarskim Botevom i siguran sam da možemo promijeniti stvari na bolje, što sam tamo i dokazao. Uz naporan trud i rad i u Dinamu ćemo popraviti situaciju. Svaki angažman nosi svoje izazove. Mogao sam prihvatiti ponudu nekog manjeg kluba koji se nalazi u lakšoj situaciji, ali za mene to nije nogomet i ono što želim u karijeri. Volim izazov i smatram da je Dinamo Bukurešt ono što sam tražio- dodao je Kopić koji će prvi put novu momčad voditi već u ponedjeljak na gostovanju kod 11-plasiranog Sepsija.

Hrvatska
Sport