Željko Glasnović izvrijeđao HSS-ovca Lenarta

Nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović u četvrtak je tijekom slobodne rasprave izvrijeđao HSS-ovog zastupnika Željka Lenarta nazivajući ga “majmunom” i “gnjidom”, a intervenirati je morala i saborska straža jer je Glasnović gotovo nasrnuo na Lenarta.

Glasnović je tijekom slobodne rasprave kazao da se o korupciji u hrvatskom društvu ne govori dovoljno iako Sigurnosno obavještajna agencija potvrđuje da je to najveća unutarnja opasnost. Upitao je zašto nije napravljen “spisak crvenih direktora” poduzeća u bivšem sustavu, koji su uništavali hrvatska poduzeća i što je s podrijetlom imovine “bivših SKOJ-evaca”.

Glasnović je upitao i što je s dosjeima “bivših udbaša koji i danas sjede u Hrvatskom saboru”, te ustvrdio da su HTV-ove emisije “Peti dan”, “Labirint” i “Nedjeljom u 2” “ispovjedaonica za ‘crvene kmere'”. To je cenzura i o tome se ne govori, kazao je. Nakon što mu se iz saborskih kluba tijekom govora obratio HSS-ov zastupnik Željko Lenart verbalni okršaj pokušao je spriječiti potpredsjednik Sabora Furio Radin, koji je vodio sjednicu.

-Ti si jedan prevrtljivi kameleon. Ti si za mene jedna gnjida- poručio je Glasnović s govornice Lenartu te mu se potom unio u lice i gotovo fizički nasrnuo na njega.

Tražeći povredu Poslovnika, Lenart je rekao kako ga Glasnović vrijeđa kao zastupnika jer u njegovoj obitelji nitko nije bio u Partiji.

-Nismo niti pobjegli u Kanadu i, kao vi, 30 godina se skrivali u Kanadi, a sada držite moralne propovijedi i dalje vrijeđate- odgovorio je Lenart Glasnoviću koju mu je dovikivao da je “majmun”.

Zbog toga je Glasnović zaradio opomenu za povredu Poslovnika, a mogući fizički sukob spriječio je Mostov zastupnik Miro Bulj postavivši se među njih, kao i saborska straža koju je pozvao Radin poručivši Glasnoviću – “nismo u Legiji stranaca, ovo je Sabor”.

Na Glasnovićevo vrijeđanje njihova zastupnika odmah je na Twitteru reagirao HSS napisavši da osuđuju napad na Lenarta, iako ih “primitivni ispad Željka Glasnovića ne čudi”.

-Na isti ili sličan način svakodnevno se odnosi prema kolegicama i kolegama, kao i prema maloljetnim učenicama i učenicima koji dolaze u posjet u Sabor- ustvrdio je HSS u tweetu.