Zbog vode na kolniku zatvorene pojedine ceste

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima
gužva promet kiša Marko Prpić/PIXSELL

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto, poručuju jutros iz Hrvatskog autokluba upozoravajući na zimske uvjete u Gorskom kotaru.

Napominju i kako je prometna nesreća na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče na 369. kilometru između čvorova Vučevica i Dugopolje u smjeru Dubrovnika te na 386. kilometru između čvorova Bisko i Dugopolje u smjeru Zagreba, a vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine.

Za sve skupine vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; Jadranska magistrala (DC8); državna cesta DC1 Karlovac-Knin-Split; Krčki i Paški most te Most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici, a vrlo jaka kiša mjestimice u Dalmaciji. Mogući su odroni. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva II i Kikovice vožnju otežava i usporava snijeg i jak vjetar. Ponegdje ima magle. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru te pojedinim cestama u Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica te državnu cestu kroz Gorski kotar (DC3) Zdihovo-Delnice-Kikovica. Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru i Lici.

Zbog vode na kolniku zatvorene su pojedine ceste u Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Ličko-senjskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Večeras od 20 sati do 5 sati ujutro bit će zatvorena autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan, u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

Hrvatska
Prometni servis