Stanje u prometu

Zbog olujnog vjetra ograničenja u prometu

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje
gužva promet vjetar Dino Stanin/PIXSELL

Dionica autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sve skupine vozila, vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, dok su zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku te na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesreće na autocesti A7 između tunela Škurinje i Katarina u smjeru mosta Krk vozi se uz ograničenje brzine 50 km/h.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). Povremena su usporavanja u zonama radova i privremene regulacije prometa. Vozače se poziva da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog snijega i zimskih uvjeta vožnje promet je zabranjen za teretna vozila s priključnim vozilom na DC218 Bjelopolje-Donji Lapac.

Hrvatska
Prometni servis