Završni čin proslave Dana Općine Križ

Na blagdan Uzvišenja svetog Križa koji se slavi 14. rujna Općina Križ i službeno će proslaviti svoj Dan. Obilježavanje Dana Općine započelo je još u kolovozu niz zabavnih, kulturnih i sportskih manifestacija koje su pobudile dobar odaziv mještana kao i njihovih gostiju.

Završni čin proslave bit će sutra i u subotu. Sutra će se već tradicionalno u Domu kulture Josip Badalić održati svečana sjednica Općinskoga vijeća na kojoj će načelnik Marko Magdić doktorici Mariji Bonto Boban uručiti nagradu „14, rujan“. Uoči sjednice koja počinje u 13 sati, u Galeriji Križ otvara se izložba „Sipčina u Okešincu, ladanjski život u antičko doba“ u suradnji Općine Križ i Hrvatskog restauratorskog zavoda iz Zagreba. Prilika je to da posjetitelji vide sve on što je pronađeno tijekom višegodišnjih iskapanja na tom antičkom nalazištu.

Subota, kao završni dan proslave donosi već tradicionalno Festival slastica Zagrebačke županije „Vatreni Kriški oblizeki“ koji se ove godine održavaju po 21. puta.Svečano otvorenje je u 17 sati, a cjelodnevni program nalazi se OVDJE.

Također, u subotu se u sportskoj dvorani Osnovne škole Milke Trnine održava i 34. susret vatrogasnih puhačkih orkestara. Susret organizira Hrvatska vatrogasna zajednica, a pod domaćinstvom Vatrogasne limene glazbe Općine Križ, koja obilježava 90. obljetnicu postojanja. Prema pristiglim prijavama na susretu će svoje umijeće pokazati 21 vatrogasni puhački orkestar iz cijele Hrvatske, koji s nastupima počinju u 13 sati.