ZAVRŠILO LJETO U MARIJI GORICI – 80 mališana prošlo životnu školu za svaki dan

Manifestacija koja je pokrenuta 2016. godine zahvaljujući načelnici Marici Jančić i Marijagoričkoj zipki, prerasla je lokalne okvire, te su ovoga ljeta u manifestaciju bila uključena i djeca iz susjednih općina

Završnom priredbom i podjelom prigodnih paketa završilo je još jedno Ljeto u Mariji Gorici. U proteklih dvanaest dana djeca su mogla uživati u keramičkoj grupi, kuharstvu, učilo se u Mariji Gorici spremati pekmez, mlince, rezance, raznovrsne kolače, radilo se i cvijeće od strugotina drveta, konfete od papira, ali i nakit.

Manifestacija koja je pokrenuta 2016. godine zahvaljujući načelnici Marici Jančić i Marijagoričkoj zipki, prerasla je lokalne okvire, te su ovoga ljeta u manifestaciju bila uključena i djeca iz susjednih općina, a i brojne su udruge dale svoj obol u provedbi još jednog Ljeta u Mariji Gorici. Misao vodilja prilikom pokretanja cijele ove priče bila je da se djecu nakon završetka škole okupi kako bi kreativno sudjelovala u raznim aktivnostima.

-U tome smo uspjeli. Brojka nam se u odnosu na prvu godinu udvostručila, jer sada smo imali 80 djece koja su svakodnevno sudjelovala u aktivnostima koje smo pripremili za njih. Svake ih je godine sve i to nas raduje- rekla je načelnica Marica Jančić, koja se i ove godine uključila u provedbu projekta.

-Ovo je životna škola za svaki dan. Ja stalno govorim možeš ti puno toga znati, baratati s kompjuterom i tehničkim stvarima, no kreativnost nam mora biti na prvom mjestu. Kada vidi te ručice i glavice kako razmišljaju i rade, shvatite da ovo nije uzaludno. S tom djecom je lijepo raditi, jer su to sve draga i neiskvarena djeca, kod koje imate samo osmjeh i dobrotu- istaknula je ponosna načelnica.

Svega ovoga u ovako velikom izdanju ne bi bilo bez pomoći Zagrebačke županije, čija se pročelnica Mirela Katalenac odazvala završnom druženju, te obećala daljnju pomoć u provedbi ove manifestacije.

-Ponosni smo na to što radite. Ako je vaše pitanje, hoće li Zagrebačka županija iduće godine ovo podržati, moj je odgovor potvrdan. Hvala vam što djecu odvlačite od svih današnjih iskušenja, te im dajete ono nešto životno- poručila je pročelnica Katalenac.

Polaznici su također obišli OPG Hrust, upoznali se s prirodom zahvaljujući lovcima, odradili vatrogasnu vježbu, a završnica cjelokupnog projekta bit će izletom u Krašograd u Bratinu.