Zadnja ulaganja 2000. godine

Završila obnova dječjeg vrtića u Botincu

Vrijednost radova iznosila je više od dva milijuna kuna
Zagreb:  Tomašević i Dolenec otvorili  rekonstruirani Dječji vrtić Botinec Igor Šoban/PIXSELL

Zagrebačke gradska uprava organizirala je konferenciju za tisak nakon otvaranja obnovljenog dječjeg vrtića u gradskom naselju Botinec, na kojem su radovi počeli u listopadu prošle godine, a vrijednost radova, rečeno je, iznosila je više od dva milijuna kuna.

Vrtić u Botincu izgrađen je 1972. godine, zadnja ulaganja u njega bila su 2000., a sada je temeljito obnovljen u svakom smislu i bitno će povećati uvjete za boravak djece, ali i radne uvjete za zaposlenike, kazao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec kazala je da se trenutno obnavlja još jedan područni odjel vrtića u Botincu i najavila da će tijekom godine biti obnovljena još dva vrtića čije će pojedinačna vrijednost obnove iznositi oko 200 tisuća eura. Dodala je da je gradskoj upravo važno unaprjeđenje investicija za održavanje vrtića. Dolenec je navela da su jučer završili upisi u vrtiće za koje se očekuju povećani interes roditelja.

Gradska vlast je u postupku dogovora suradnje s Europskom investicijskom bankom kojim će se osigurati obnova energetske učinkovitosti više stotina javnih zgrada, rečeno je također na konferenciji za novinare.

Događanja
Grad Zagreb